Италия

Среща на тема: 

"Правата и задълженията на учениците в държавата"

Целта на работната среща в Италия бе да се представят резултатите по извършените дейности в партньорските училища в периода м.ХІ – м.ХІІ, 2011 г. по темите „Здраве чрез спорт” и „Превенции на зависимостите”.  На  семинара всяко училище, участник в проекта, представи своя презентация за проведените креативни акции. Изключителен интерес предизвикаха презентациите на българската делегация, които бяха представени на английски език под формата на диалог между тримата ученици. Акциите, които се представиха по темата „Здраве чрез спорт”, бяха „Без родителско такси”и „Сутрешна гимнастика”. Много интересни и разнообразни бяха вариантите на представяне по втората тема – „Превенции на зависимостите”, където показахме своите дейности и почерпихме опит в тълкуване на проблемите не само под формата на презентации, но и като изложба от рисунки и филм.
Втората част от срещата бе посветена на задачата да се възпита у подрастващите знание и отношение към адекватното движение по пътищата. Проведено бе практическо занятие на тема”Аз стигам до моето училище, въпреки различните ситуации по пътищата”, в което всички участници се обучаваха с помощта на контролните органи за движение.
Програмата на домакините бе наситена с много интересни дейности, които представиха общините Рагоня и Сан Даниеле на италианския регион Фриули-Венеция Джулия. Беше проведено практическо занятие на учениците, в което те усвоиха техниките за подреждане на венецианска мозайка. Нашите ученици Антон Мингов от 9”в” клас, Николай Янев и Веселин Топузлиев от 8 клас получиха сертификати за участие. Срещата приключи със заключителна дискусия, на която беше оценена съвместната работа. Набелязаха се и предстоящите дейности по проекта, свързани със здравословното хранене и движение.
След срещата в Италия започна активна работа по дейностите, заложени в програмата на проекта . Организира се мащабна дискусия на тема „Храненето, движението и доброто физическо състояние са моят живот“, в която беше осъществено много ползотворно сътрудничество с експерти от Регионалната здравна инспекция. Реализира се инициативата  „Чаша чай“, в която учениците от общежитието към ПГЕЕ сами в продължение на една седмици си приготвяха здравословна закуска. С помощта на своите учители те отвориха информационен щанд с материали за здравословното хранене.


Програма в Италия:


Дейности:
  •  Посещение на медицинска рехабилитация и съдебни мерки    
  •  Килим на приятелството "Аз и ти, ние всички заедно" 

Отчитане на дейности по тема "Здраве чрез спорт"


  •    PP - плакати и презентации за зависимостите: Плакати


Борислав Драев 12б

Антон Мингов и Дениз Петков от 10в

Весеелин и Вальо 8 клас

8 клас

8 клас


Презентации:

Ангел Тодоров 12б

Венцислав Иванов 10в

Денис Петков 10в

Презентации на учениците от момчетата от 8 клас


Малко снимки от представяне на презентациите пред съучениците:  •  Тютюнопушене- вреда и превенция - темата е презентирана от лектор от РИОСВ  • Зависимост от дрога и други материали. Превенция в училищата

  • Създаване на презентация за дейностите относно зависимостите: алкохол, пушене, дрога, и нтернет  • Училищен проект "Живот без дрога" и акция без тютюнев дим

Презентация подготвена за представяне в Италия за "Зависимости":
https://docs.google.com/file/d/0B8xM301n_XoWYU5iWjZHUnlXczg/edit?usp=sharing

Презентации подготвени за представяне в Италия за "Здраве чрез спорт":
https://docs.google.com/file/d/0B8xM301n_XoWdWwtRG55NkV3MWs/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0B8xM301n_XoWY28tZlMyUnBIUHM/edit?usp=sharing


Срещата в Италия
Продукти - Брошури и табло:Бадж "Аз искам да живея здрав"

Публикации:Няма коментари:

Публикуване на коментар